Programma 'Je cyclus als kracht'

hoe je menstruatiecyclus je kompas is
 • Worstel jij ook om alle ballen in de lucht te houden?
 • Ben je vaak streng voor jezelf?
 • Fantaseer je af en toe over in je eentje emigreren naar een onbewoond eiland?
 • Ben je vermoeid, soms stikchagrijnig of neerslachtig?
 • Heb je menstruatieklachten, zoals PMS, hoofdpijn, hevige menstruatie of krampen?


Wist je dat je humeur, je energiepeil en je behoeften van week tot week verschillen? En dat je menstruatiecyclus daar de hoofdrol in speelt. Je cyclus bestaat uit vier fases en in iedere fase gebeurt er onder invloed van hormonen iets in je lichaam. Wonderbaarlijk hoe je lichaam in elkaar steekt.


Zo ben je de ene keer een ster in communiceren. Die presentatie voor je werk gaat je gemakkelijk af. Twee vingers in je neus en gaan. Terwijl die week daarna je juist niet lekker uit je woorden komt. Je hakkelt en stuntelt en ondertussen foeter je jezelf uit. Het verschil: een andere fase van je cyclus. Een fase met andere kwaliteiten dan diegene daarvoor.

Je menstruatie is zeker geen maandelijkse vloek.
Het geeft je juist een belangrijke update over je welzijn. 

Voelen we ons ellendig, verdrietig, moe of opgeblazen, dan krijgen die rothormonen de schuld. Maar die hormonen die werken prima. Die hormonen zorgen ervoor dat een vrouw een klein mensje kan maken. Iets krachtigers is er niet. Alleen als jij altijd blijft doorjakkeren, 24/7 de boel draaiende houdt. Op je werk. Thuis. Met je kinderen. Dan kan er kortsluiting ontstaan.


Want als je alleen maar zorgt voor anderen. En je alleen maar geeft en dan nog een beetje meer geeft, dan kan je lichaam signalen gaan geven. ‘Hallo, je zit op je reserves. Wanneer ga je voor jezelf zorgen?’ Dan is dit nog een vriendelijk verzoek. Je lichaam kan namelijk ook gaan schreeuwen. Vanwege ons zorgende karakter (lees: slecht voor onszelf zorgen) hebben vrouwen een 2 tot 10 keer grotere kans op een auto-immuun ziekte dan mannen.


En daar komt je menstruatiecyclus om de hoek kijken. Dit is jouw ingebouwde stressmanagementsysteem, compleet met een – eveneens ingebouwd – rustsysteem. En het mooie: je hebt het altijd bij de hand, want het zit in jou. Het is jouw lichaam met alle biochemische processen die daarin plaatsvinden.

Self love is the greatest
middle finger of all time

Als je weet hoe je cyclus in elkaar zit en je stemt je hierop af. Dan weet je wat je op dat moment nodig hebt. Zo ga je meebewegen op de golf en dat gaat een stuk moeitelozer, dan ertegenin gaan. Het betekent niet dat je nooit meer ploetert, dat alles nu opeens van een leien dakje gaat. Nee, want dat is het leven. In het leven kom je dingen tegen. Maar door de kennis en vaardigheden die je op doet tijdens het programma ontstaat er begrip. Begrip voor jezelf en de dingen die je doet. Zo heb je meer compassie voor jezelf. En word je zachter, waardoor je minder stress ervaart en een fijner leven hebt.

Na het volgens van het traject ‘Je cyclus als kracht’:

 • Heb je meer rust en begrip voor jezelf. Je zwemt met de hormonale stroom mee, en niet ertegenin.
 • Heb je een productiever, creatiever en fijner leven. Je kent je piekmomenten, maar weet ook wanneer rust essentieel is.
 • Ga je efficiënter je maand inplannen. Met de vier fases van je cyclus als leidraad.
 • Accepteer je eventuele schommelingen makkelijker. Je weet wat er in je lichaam gebeurt en weet dat dit nodig is om vitaal te blijven.
 • Ga je beter voor jezelf zorgen en word je zachter voor jezelf. Je leeft meer volgens je eigen ritme en zit lekker in je vel.

In vier sessies leer ik je alles over jouw menstruatiecyclus. Iedere sessie staat er een bepaalde fase centraal waar we diep induiken. Zo gaan we kijken hoe jij deze materie kunt integreren in je leven. We kijken waar je tegenaanloopt en hoe je hiermee om kunt gaan. Het is belangrijk dat je eerst de workshop ‘Je cyclus als kracht’ hebt gevolgd. De workshop zit bomvol kennis over je cyclus en dit heb je nodig om de verdieping te maken in dit programma. Heb je de workshop gevolgd en ga je het programma volgen? Dan krijg je het workshopbedrag als korting.  


Inzicht in je cyclus heeft tijd nodig. Het vraagt bewustwording, commitment en oefening van jouw kant. Daarom lopen we gedurende twee cycli met elkaar op. Per maand 2 sessies, zodat jij de materie kunt integreren in je leven. We kijken waar je in je cyclus zit (als je dat weet) en plannen aan de hand daarvan de sessies in. Een week voordat jij zelf de bepaalde fase doorloopt, doen we de sessie. Zo kun je het geleerde direct in de praktijk ervaren.


Het programma ‘Je cyclus als kracht’ bestaat uit:

 • Intake
 • Sessie 1 – fase lente (pre-ovulatie)
 • Sessie 2 – fase zomer (ovulatie)
 • Sessie 3 – fase herfst (pre-menstruatie)
 • Sessie 4 – fase winter (menstruatie)

*  De intake duurt 30 minuten, de sessies 45 minuten. Je kunt het programma zowel in mijn praktijk in Strijen als online (via online platform ZOOM) volgen. Volg eerst de workshop ‘Je cyclus als kracht’ voor je deelneemt. Als je besluit het programma te volgen, dan krijg je het workshopbedrag als korting.

Voor wie is het programma geschikt?

 • Als je klachten hebt, zoals PMS, hoofdpijn/migraine, krampen of hevige menstruatie.
 • Je al bewust met je cyclus bezig bent, maar een niveau dieper wilt gaan.
 • Als je meer over jezelf en jouw eigen natuurlijke ritme wilt leren.
 • Je veel stress in je leven ervaart en een manier zoekt om hiermee om te gaan.


Kosten

Het programma kost € 269,- inclusief BTW. Besluit je na de workshop het programma te volgen, dan krijg je het workshopbedrag als korting.


Doe je mee?

Voel je een ja bij jezelf, neem dan contact op om een intake in te plannen.
Wil je liever eerste met mij kletsen? Leuk! Bel me dan op 06 – 13 70 60 97.