Wandelsessies

… traject van 3 maanden …
Jouw tempo. Je eigen unieke ritme, dat ervoor zorgt dat jij lekker in jezelf zit. Alleen is het vaak een uitdaging jouw ritme te volgen. Waardoor je je grenzen overgaat en je niet meer zo goed weet wat je nu eigenlijk wil.

Of misschien weet je het wel, maar krijg je het niet voor elkaar. Een vicieuze cirkel, waarbij de oplossing ligt, in op een dieper niveau naar jezelf luisteren.


Dat diepere niveau raken we aan tijdens de wandelsessies. De sessies gaan over jou met al jouw facetten. Leuk en minder leuk. Blijheid, boosheid, woede, verdriet. Alles mag er zijn. 


Onder welke laagjes verstop je je? Welke maskers zet je op? Mechanismes die je ooit bescherming boden, houden je nu tegen je verlangens te volgen.

 

Natuureilandje
We zijn anderhalf uur in natuurgebied De Oeverlanden in Strijensas. Met het trekpontje gaan we het eilandje op. Zo ben je even los van alles en iedereen en is daar alle tijd en ruimte voor jezelf. Er is geen betere plek dan de natuur, om contact te maken met jezelf.


Je hoort de vogels zingen. Ziet in de verte een oeros staan. Je dompelt je onder in de uitbundigheid van het natuurgebied. Geurende bloemen in de zomer. Vallende bladeren in de herfst en de stilte in de winter.


Doe je ogen maat eens dicht. Voel je het al?


Jouw eigen tempo

De wandelsessies draaien erom jou in contact te brengen met jouw binnenste. Gevoelens die je voor je uit hebt geschoven. Emoties die je wegstopt. Bewust of onbewust. Daar op het natuureilandje is er ruimte om te doorvoelen, om ermee te zijn en eventueel los te laten. In jouw eigen tempo.

Samen op onderzoek
We beginnen met een geleide meditatie, om jou je lichaam te laten voelen. Voel je zwaarte in je benen? Druk op je borst? Een bal in je maag? Een samengekrepen keel? Samen gaan we op onderzoek uit. Alles wat we tijdens onze wandeling tegenkomen, alles wat er gebeurt in jou of daarbuiten, laat je iets zien.


Soms raakt het je. Vanuit een bepaalde herkenning, een dieper weten. Soms raakt het boosheid aan, en confronteert het je. Alles is er om jou terug te brengen naar jouw gevoel.


Vaak doen we een opstelling, waarbij jij zelf de elementen in de natuur zoekt en die opstelt. Systemisch werk geeft inzicht in de dynamiek. Het geeft helderheid en werkt energetisch door in je systeem.


Van alles kun je opstellen: boosheid, weerstand, je bedrijf, je schoonmoeder, je partner of jezelf. Ter plekke komen de elementen die op dat moment in de opstelling nodig zijn boven. Soms is alleen het inzicht in de dynamiek voldoende. Soms voeg je iets toe aan de opstelling of krijgt iets een andere plek, waardoor dingen weer kunnen gaan stromen.

Wandelsessies

“Tijdens de wandelsessies leer ik vooral over mijn eigen manier. Ik weet dat Melissa zegt dat haar coaching daarover gaat, maar ik ervaar het ook écht zo. 

Ze geeft echt ruimte aan wie ik ben. Ongedwongen. Daardoor voel ik me vrij. Ik vind het bijzonder hoe Melissa de natuur erbij betrekt, want dat geeft me iedere keer inzicht in waar ik sta in mijn leven.

Melissa stuurt niet, waardoor ik telkens meer ontdek over mijn eigen manier. En dat is fijn – helemaal in een wereld met allerlei verwachtingen van anderen.”

Jaap Lindhout


Samen op pad (wandelsessie + whatsapp-contact)

“Mijn weg op zoek naar mijn eigen ritme, mijn eigen wijsheid gaat niet over een geplaveid pad. Het is een pad vol hindernissen en uitdagingen waar ik nu nog regelmatig in verdwaal.

Melissa loopt onzichtbaar met mij mee, maar wordt als een vuurtorenlicht zichtbaar als de weg voor mij te donker wordt, de paniek de overhand krijgt en ik via de whatsapp haar om hulp vraag.

Melissa geeft mij een bedding van veiligheid en rust. Leert mij niet bang te zijn voor de onrust, maar deze in vertrouwen aan te kijken. Niet voor weg te lopen, maar ernaar te luisteren, omdat ik in de storm mijn eigen antwoorden kan en ga vinden.

Het weten dat Melissa er is, zichtbaar of onzichtbaar, geeft mij de kracht om door te blijven lopen, te durven onderzoeken wat zich aandient in mijn leven en vertrouwen te houden en begin ik langzaam te genieten van deze bijzondere reis.”

Alma van Harskamp