Wandelsessies

… traject van 3 maanden …
Jouw tempo. Je eigen unieke ritme, dat ervoor zorgt dat jij lekker in jezelf zit. Alleen is het vaak een uitdaging jouw ritme te volgen. Waardoor je je grenzen overgaat en je niet meer zo goed weet wat je nu eigenlijk wil.

Of misschien weet je het wel, maar krijg je het niet voor elkaar. Een vicieuze cirkel, waarbij de oplossing ligt, in op een dieper niveau naar jezelf luisteren.


Dat diepere niveau raken we aan tijdens de wandelsessies. De sessies gaan over jou met al jouw facetten. Leuk en minder leuk. Blijheid, boosheid, woede, verdriet. Alles mag er zijn. 


Onder welke laagjes verstop je je? Welke maskers zet je op? Mechanismes die je ooit bescherming boden, houden je nu tegen je verlangens te volgen.

 

Natuureilandje
We zijn anderhalf uur in natuurgebied De Oeverlanden in Strijensas. Met het trekpontje gaan we het eilandje op. Zo ben je even los van alles en iedereen en is daar alle tijd en ruimte voor jezelf. Er is geen betere plek dan de natuur, om contact te maken met jezelf.


Je hoort de vogels zingen. Ziet in de verte een oeros staan. Je dompelt je onder in de uitbundigheid van het natuurgebied. Geurende bloemen in de zomer. Vallende bladeren in de herfst en de stilte in de winter.


Doe je ogen maat eens dicht. Voel je het al?


Jouw eigen tempo

De wandelsessies draaien erom jou in contact te brengen met jouw binnenste. Gevoelens die je voor je uit hebt geschoven. Emoties die je wegstopt. Bewust of onbewust. Daar op het natuureilandje is er ruimte om te doorvoelen, om ermee te zijn en eventueel los te laten. In jouw eigen tempo.

Samen op onderzoek
We beginnen met een geleide meditatie, om jou je lichaam te laten voelen. Voel je zwaarte in je benen? Druk op je borst? Een bal in je maag? Een samengekrepen keel? Samen gaan we op onderzoek uit. Alles wat we tijdens onze wandeling tegenkomen, alles wat er gebeurt in jou of daarbuiten, laat je iets zien.


Soms raakt het je. Vanuit een bepaalde herkenning, een dieper weten. Soms raakt het boosheid aan, en confronteert het je. Alles is er om jou terug te brengen naar jouw gevoel.


Vaak doen we een opstelling, waarbij jij zelf de elementen in de natuur zoekt en die opstelt. Systemisch werk geeft inzicht in de dynamiek. Het geeft helderheid en werkt energetisch door in je systeem.


Van alles kun je opstellen: boosheid, weerstand, je bedrijf, je schoonmoeder, je partner of jezelf. Ter plekke komen de elementen die op dat moment in de opstelling nodig zijn boven. Soms is alleen het inzicht in de dynamiek voldoende. Soms voeg je iets toe aan de opstelling of krijgt iets een andere plek, waardoor dingen weer kunnen gaan stromen.

“Het bijzondere was dat de wandelsessie direct startte toen we het natuurgebied inliepen. Voor mij voelde het goed om in de natuur te zijn. Eigenlijk heel logisch: naar je eigen natuur kijken in de natuur. 


Melissa gaf aan dat ik het tempo mocht bepalen en daardoor gebeurde er direct iets in mijn systeem. Vervolgens benoemde ze dingen voordat ik het zelf door had. De gave van Melissa is dat ze door haar afstemming precies voelde wat er in me omging en me dat spiegelde.


Daarnaast hielp het wandelen me. Al lopend kwamen dingen naar boven. De meditatie die Melissa en ik al zittend op een boomstronk deden, doe ik thuis nog steeds.”

Lindemarie